Nieuws

Kijk op de week…. met Filip (niet Joos) maar Van Hauwermeiren

In een nieuwe rubriek die elke week terug te vinden zal zijn op de site en de facebook pagina van Star Breeding zal Filip zijn blik laten vallen op draf gebeurtenissen uit binnen en buitenland.

Deze gebeurtenissen hebben een link met de fokkerij en Star Breeding en kunnen U zo een beter inzicht bieden op de visie die Star Breeding heeft op de fokkerij en de sport.

We starten op 10/11 in Mons waar de Coupe des 4 ans overtuigend gewonnen werd door Nevele Hall Graux (Boardwalk Hall x Valorbe – Kramer Cash). Deze 4 jarige zoon van Boardwalk Hall werd gereden door Hanna Huygens in een km tijd van 1.15.7 over een afstand van 2300m. Nevele Hall Graux bracht met deze overwinning zijn winstsom op een totaal van 21.768€. op 26/11 a.s. hoopt zijn entourage te kunnen starten op de baan van Vincennes in de pijrs Leona en dit in de bereden dicipline over een afstand van 2800m en dit terug met Hanna Huygens.

Na Mons keken we richting Wolvega waar op vrijdag 12/11 een fantastische Giganten meeting op het programma stond. Het avondvullend programma konden we live volgen via de live stream van Victoria park. één woord typeert de show die het team van Victoria park ons laat zien : SUBLIEM

Ook op de baan waren de prestaties om U tegen te zeggen… laten we starten met het 2jarige fenomeen Gio Cash (Victor Gio x Give me Love – Judge Joe). Deze 2-jarige hengst wist op overtuigende wijze de TCT darby finale op zijn palmares te plaatsen en dit in een tijd van 1.13.5. Driver/trainer Dion Tesselaar liet er van bij de start geen gras overgroeien en nam resoluut de leiding om die niet meer af te staan tot aan de finish. Voor trainer Tesselaar was het succes compleet want trainingspartner Mistral legde beslag op de tweede plaats. Een onfortuinlijke Pearl Vrijthout (Maharajah) kon aan de koord geen kant op en eindige vijfde in een tijd van 1.14.1 in handen van Rick Ebbinge.

Nog te noteren dat die dag 4 Belgisch getinte overwinningen werden gevierd, Mister F Daag won magistraal de GP der Giganten voor eigenaar van Duffel die ook nog een overwinning mocht optekenen met Garuda Fligny (Dominique Locqueneux). Hanna Huygens won overtuigend de Monté Giganten met Gustafson en Piet Van Pollaert won de amateurkoers met Indigio. Beide laatstgenoemde paarden zijn afstammelingen van Quick Wood (Love You)

Van Wolvega naar Hamburg dan waar zondag 14/11 de Hamburger Winterfavorit gelopen werd voor 2-jarigen. Een koers over 1680m autostart en gedoteerd met 20.000€. Deze koers werd een groot succes voor Indigious als vaderpaard want zowel winnaar Sir Express als tweede Yahoo Diamant zijn beide afstammelingen van Indigious. Robbin Bot stuurde Sir Express net op tijd naar voor om op de finish zijn stalgenoot de winst af te snoepen en dit in een tijd van 1.13.8 !!!!! Meteen met zijn eerste jaargang oogst Indigious succes als vaderpaard.. hieronder de link van de overwinning van Sir Express https://www.trabhamburg.de/videos/20211114/1610.mp4

Bron: …. – Yahoo Diamant

Van Hamburg naar Wien Krakau is maar een kleine stap (via Internet wel te verstaan). Daar werd op zondag 14/11 de 20ste overwinning van Giacomo Pastor genoteerd. Deze vijfjarige zoon van Pastor Stephen heeft op 23 starts, 20 overwinningen en 3 ereplaatsen…. Goede wijn behoeft geen krans maar dit is mijns inziens toch een vrij uniek palmares.

Bron : Fotofinish.de – Giacomo Pastor

We sluiten deze eerste kijk op de week af met de meeting van 18/11 op de hippodroom van Mons.. Prixton Vrijthout (Trixton) werd makkelijk getest in een tijd van 22.8 in handen van trainer Guido Laureys. Het was moeilijk om niet onder de indruk te zijn van deze tweejarige. Onze eigen gefokte Nordic SB Vrijthout kwam een neuslengte te laat om de overwinning op te eisen. Deze zoon van Zola Boko liet in handen van trainer/driver Jo Corbanie een tijd noteren van 1.15.8 over de klassieke afstand van 2300m.

Tenslotte melden van de overwinning van de driejarige Ossarie Vrijthout (Muscle Mass) (door ondergetekende getraind) in de Coupe des 3 ans in een tijd van 1.16.5 (driver Marnix De Groote) voor eigenaar Star Breeding. De video link vindt U hieronder
https://www.youtube.com/watch?v=-UAtzECzySE

Bron: Horses pictures Agnes – Jekerhippodroom Tongeren – Ossarie Vrijthout