Beste fokker,

wie kon er bij de start van het fokkerij seizoen 2020 voorzien dat het een jaar zou worden zoals we nog nooit hadden meegemaakt. Alleen van horen vertellen over de oorlogsjaren…. Covid 19 hakte zwaar in ons sociaal leven, en ook de koersen werden voor een tijdje stil gelegd. Omstandigheden die geen voorgaande kenden en die ons genoodzaakten om creatief te zijn.

Gelukkig is onze sport ook onze passie en wisten fokkers na een eerste aarzeling toch de weg te vinden naar Star Breeding, waarvoor onze welgemeende dank. Als we onze nationale en Internationale activiteiten optellen hadden we zelfs een lichte stijging qua aantal merries tov 2019.

Ook 2021 wordt een “challenge”, al zijn er een aantal lichtpunten en hoopgevende signalen. Vooraleerst het Covid vaccin dat hopelijk tegen deze zomer ons toelaat terug de renbaan te bezoeken. Daarnaast is er het ontstaan van de Trotting Classic Tour, een nieuw initiatief met een geschatte prijzenpot van om en bij de 400.000€ verdeeld over 21 rennen voor 2,3 en 4jarigen. (de eerste lichting (geboortejaar 2019) is reeds aangemeld en telt 400 paarden). Verder wordt er in samenwerking met de Belgische fokkerij commissie een plan opgesteld om de niet-uitbetaalde prijzengelden en/of fokkerij premies over te dragen naar het prijzengeld voor rennen voorbehouden aan Belgische dravers. Dit zou om een injectie gaan van om en bij de 175.000€.  Samen met de TCT, de Charles Cup, de Belgian Darby en de GP derVaderpaarden (breeders Crown)  spreken we over een injectie van bijna een 1.000.000€ in onze sport.  Een perspectief dat het fokken van een Belgische draver terug attractief moet maken.

Voor 2021 stelt Star Breeding U terug een uitgebreid pallet van tophengsten voor en dit voor ieders beurs. Zoals voorgaande jaren promoten we ook nu  een aantal nieuwe jonge hengsten met top origines.

Nieuw dit jaar is dat StarBreeding een aantal top merries ter beschikking stelt voor de fokker en dit inclusief begeleiding van A to Z… U hoeft zich niets aan te trekken van de praktische kant. U krijgt uw veulen (of jaarling) kant en klaar afgeleverd. meer hierover binnenkort onder de rubriek “Rent-a-Mare”

Aarzel niet om ons te contacteren voor persoonlijk advies of begeleiding bij uw keuze.

Keep on trotting

Filip en Jeroen

Star Breeding : breeding – training & racing trotters into the future !

 

“Breeding foals today creates champions of tomorrow”

 

Our customer’s success is our primary goal