“Breeding foals today creates champions of tomorrow”

Dankbaar voor 2022 – Hoopvol voor 2023

2022 is een goed jaar geweest !! Niet alleen voor onze fokkerij en haar klanten maar ook voor onze eigen training stal.  38 x kwamen onze eigen paarden aan de start. Dit resulteerde in 5 overwinningen, 5 tweede plaatsen, 6 derde plaatsen, 2 vierde plaatsten en 8 vijfde plaatsen samen goed voor 68,5 % resultaat.  Winst in de GP Paul Hayen Classic (Derby der 4jr) met Ossarie Vrijthout (met felicitaties aan fokker Hugo Buyl) was de kers op de figuurlijke taart.  Een resultaat van een hecht team dat leeft met en voor onze geliefde viervoeters

Dat de “Charles Cup” flink heeft bijgedragen en een boost heeft gegeven aan de drafsport in België mag voor eenieder duidelijk zijn.  Een welgemeende “DANK U” aan dhr Marc Decock is hier op zijn plaats. Van ons krijgt de man de trofee voor drafpersoonlijkheid van het jaar !!!  In 2020 werd niet minder dan 450.000 € verdeeld over de jaargang klassiekers tussen 2, 3 en 4-jarige Belgisch gefokte dravers.  80.000 € werd uitgekeerd aan Belgische fokkers voor deze koersen.

Wat opvalt bij deze resultaten is dat de BE (puur Belgisch) gefokte dravers bij deze jaargangen de bovenhand hebben tov de TF/BE “dubbele nationalieit” gefokte dravers.  Bij de vierjarige paarden vinden we in de top-20 van meestverdienende Belgisch gefokte paarden op Belgische hippodrooms geen enkele TF/BE draver terug.  Het bewijs dat onze eigen fokkerij niet moet inboeten als het om kwaliteitsvolle dravers gaat.

Hoopvol voor 2023

Het was een grote challenge in 2023 om het wegvallen van de Charles Cup op te vangen in de jaargang koersen.  Niet zonder enige trots vermelden we dat ons inziens de verschillende commissies onder leiding van dhr Ludo Maes daar met onderscheiding in geslaagd zijn.  Niet minder dan 350.000€ zal tijdens het komende seizoen exclusief verdeeld worden onder 2,3,4 en 5-jarige Belgisch gefokte dravers. Dat ook dit jaar de O-jaargang (5jr) een extra toelage krijgt (62.000€ – verdeeld over 9 koersen) moet ongetwijfeld de fokkerij en de eigenaren ten goede komen.  De kalender van de jaargang klassiekers 2023 vindt U terug op de site van de Belgische federatie (www.trotting.be)

2023 kondigt zich ook hoopgevend aan als het om het hengsten aanbod gaat van Star Breeding. In een kleine afzetmarkt is het niet altijd makkelijk om eigenaars te overtuigen om hun hengst met top origine hier te plaatsen.  Daarom zijn we laaiend enthousiast over de unieke opportuniteiten die worden aangeboden door JPB horses en Ceke Farm BVBA.  De hengsten Alcoy (Ready Cash x Divann – Supergill) en  Farouk B.R. (Muscle Hill x Sharapova – Andover Hall)  dekken “Live” dit seizoen bij Star Breeding.  Beide hengsten waren de laatste jaren bijzonder succesvol in Frankrijk en hebben zich op alle banen en alle afstanden bewezen.  voor de kleinere drafsport landen als Belgie, Nederland en Duitsland is dit een unieke kans voor de fokker.  Beiden worden uiteraard aangemeld voor de verschillende jaargang klassiekers.

Verder tracht Star Breeding zoals voorgaande jaren een gezonde mix van aanstormende talenten en gevestigde waarden aan te bieden en dit naar ieders budget.  Een speciale vermelding voor Abano AS (vaderpaard van o.a. Belgische 4-jarige crack Producer Bolets) die op vraag van eigenaren dhr P. Wals en Newport Breeding opnieuw in ons aanbod wordt opgenomen.  Een hengst die een uitzonderlijke loopbaan kende en zich als vaderpaard niet meer hoeft te bewijzen is beschikbaar via diepvries sperma aan een heel scherpe prijs !!

Onze eigenste Boardwalk Hall (actueel beste Live hengst in België) begint aan zijn laatste seizoen als dekhengst.  De inmiddels 20-jarige Conway Hall zoon heeft met Nevele Hall Graux (63.044€ – 1.12.2) nu ook succes bij onze zuiderburen en is prijs/kwaliteit niet te verslaan op de BeNe markt.

“WELKOM” bij Star Breeding zijn geen lozen woorden maar een oproep aan iedere fokker om ons een bezoek te brengen en samen uw droom waar te maken.

Keep on Trotting en tot binnenkort !!

Filip en Jeroen

Star Breeding : breeding – training & racing trotters into the future !